מהגינה לצלחת |
|||||||||
ילדי גן "שדה קמה" למדו כיצד לגדל בגינה את האוכל שהם אוכלים. לקראת יום העצמאות הכינו יחד ארוחה שהמוטיב המרכזי בה היה... פלאפל - המאכל הלאומי! הילדים מספרים:
"הכול התחיל בגרגירי חומוס קטנים שזרענו בגינה שלנו בגן. השקינו, טיפלנו ועקבנו אחר צמיחתם של הזרעים. במהרה גדלו הנבטים לשיח גדול וסבוך. לקראת חודש אדר השיח התמלא בפרחים לבנים ובתרמילים ירוקים. לפני חופשת הפסח קטפנו את התרמילים הירוקים. ישבנו ליד השולחן ובסבלנות רבה הוצאנו את הגרגירים מהתרמילים ואספנו אותם לצנצנת... לקראת יום העצמאות למדנו שפלאפל הוא המאכל הלאומי שלנו, ושהוא עשוי מחומוס! ניגשנו להכנת מתכון של פלאפל: השרינו את גרגירי החומוס במים ללילה שלם, לאחר מכן הכנסנו אותם למעבד המזון וטחנו אותם בזהירות. הוספנו לחומוס בצל, שום, פטרוזיליה וכוסברה, היישר מהגינה שלנו! מהתערובת יצרנו כדורים שעברו לטיגון.. וכך הכנו פלאפל! היה טעים מאוד ואורגני".
רותי בלבול, מנהלת הגן: "בגן שלנו, גן 'שדה קמה', הקמנו גינה, גינת ירק, גינת תבלינים, גינת פרחים ואפילו בוסתן עצי פרי. יחד עם הילדים חווינו את ההנאה שבזריעה, בגידול ובטיפוח, ולבסוף השימוש בתוצרי הגינה. חווינו את תהליכי הצמיחה של הירקות מרגע שנטמנו באדמה ועד שהגיעו לצלחת. הילדים נהנו משימוש בתה צמחים מגינת התבלינים, משימוש בתפוחי האדמה ובקליפות תפוחי האדמה שצמחו לנו בגינה ועוד. מדובר בלמידה משמעותית וחווייתית עבור הילדים והצוות כאחד".
|
|||||||||
|
|||||||||
|
|
|
|
|
|