ראשון לציון זוכת פרס החינוך הארצי 2022 יום המורה 2015 ראשון לציון

לוח אירועים

עמוד פנימי - מוסדות חינוך
עמוד פנימי - חירום
עמוד פנימי - שירות
עמוד פנימי - תכניות בחינוך
עמוד פנימי - פדגוגיה דיג
עמוד פנימי - הורים וקהילה

פאנל מדעניות 2022 - Who run the world? Girls!

פאנל מדעניות 2022 - Who run the world? Girls!

בסיום חודש המוקדש לנשים בראשון לציון, התקיים ב-7.4.22 באשכול פיס "רביבים" פאנל מדעניות 2022 בו לקחו חלק תלמידות כיתות ט' מכלל חטיבות הביניים בעיר, מורות למדעים ומנהלות חטיבות הביניים בעיר. מטרת הפאנל הייתה חשיפת התלמידות למקצועות המדע והטכנולוגיה ולנשים מעוררות השראה ופורצות דרך בתחומים אלה, וכן העברת המסר כי נשים בכל תחום שהוא יכולות לפרוץ דרך, להצליח ולהגיע להישגים גבוהים.

 

הפאנל נערך בשיתוף עמותת "ידיד לחינוך" - גמלאים מתנדבים במערכת החינוך. המשתתפות בפאנל הן פעילות בעמותה בהובלתה של שלומית רוט-נבון ואירה רוטניצקי, מנהלת אשכול הפיס "רביבים".

לקחו חלק בפאנל: ליאל אבן זהר סגנית ומ"מ ראש העירייה מחזיקת תיק החינוך, אטי אדר ראש מינהל החינוך, שוש אבטליון סגנית ראש מינהל החינוך, דנה אייזנר-לביא יועצת ראש העירייה לקידום מעמד הנשים, ברכה צויליך מנהלת יחידת מחוננים מצטיינים מדעים וטכנולוגיה במינהל החינוך, שגם הנחתה את הפאנל, ועוד. לדברי הברכות >>  בקטעים האמנותיים: בנות מגמת המחול מחטיבת הביניים "מיכה רייסר" בהנחייתה של אורנית דויטש.

 

בחלקו האחרון של הפאנל נפגשו התלמידות עם המדעניות לשיחה אישית במעגלי שיח. במהלך השיחות שאלו התלמידות שאלות הן בנושאים מדעיים והן בנושאים אישיים וחברתיים, כגון: האם יש הבדלים מגדריים בבחירת המקצועות? מהו מדע ומה ההבדל בין המדע לבין התחומים האחרים/טכנולוגיה? כיצד בודקים את האמינות של המידע בכלי התקשורת השונים? כיצד משלבים קריירה של מדענית עם משפחה? כיצד מתגברים ולומדים מכישלונות? ועוד.

 

המדעניות שלקחו חלק במפגש:

 

ד"ר מיכל ברכה – כירורגית אונקולוגית, מנהלת היחידה לכירורגית שד בבית חולים וולפסון:

 

פרופ' שלי צליל – מנהלת מעבדה בפקולטה להנדסת מכונות בטכניון:

שתיהן בוגרות מערכת החינוך בעיר ומתגוררות בה. השתיים ציינו שכבר מבית הספר היסודי החלו להתוות את הדרך לכיוון מדע וטכנולוגיה, עם כל הקשיים שנקרו בדרכן. המסר שלהן לתלמידות: "אין תקרת זכוכית – יש רצון, התמדה והרבה עבודה קשה אשר מובילות להצלחה".


ד"ר נורית רוזנברג שעברה מבוטניקה לחקר מחלות וקרישיות דם, חוותה במהלך השנים קשיים מעצם היותה מדענית בעולם גברי. בהתמדה ובנחישות היא התקדמה:

 

ד"ר יהודית מילוא – עסקה בגנטיקה של עגבניות ולמדה במהלך השנים ליישם את הידע התיאורטי לשימוש מסחרי ולפיתוח של זנים מסחריים:

 

ד"ר דבורה כהן שעבדה שנים רבות במכון וייצמן - חינוך מדעים, עסקה בתחומים מגוונים כמו ביולוגיה, חקר המוח וסמים, והחשוב מכול עבורה היה להנחיל את הידע שלה לתלמידי ישראל. כתבה ספרי לימוד במדעים לחטיבות הביניים:

 

ד"ר אדריאנה כץ – עסקה במחקר בסיסי שהוביל לפרויקט ביוטכנולוגי בתחום אצות. הפרויקט הוביל לפיתוח תרופה עבור אנשים הסובלים ממחלות עיניים:


 
 
 
 

 

 

 

 

אתר העירייה
מרכז תמיכה יישובי
פסג"ה
מחיי גני הילדים ובתי הספר
טפסים
סיוע טכני
אתר נגיש 2014
עבור לתוכן העמוד