גילה ארז. מורה ליישומי מחשב ב-4 בתי ספר יסודיים. רכזת תקשוב. מובילת פרויקט "ראשונט". בעלת ותק של 29 שנים בהוראה
קשה שלא להישבות בקסמה של גילה ארז. היא כבר 29 שנים בתחום ההוראה, אך ניכר כי שנותיה הרבות בתחום לא התישו את כוחה. פעילה ונמרצת היא מדלגת בין פרויקטים, יוזמות ותכניות, מתחילה תחום חדש וכובשת במהרה את היעד.
"אני פשוט נהנית ממה שאני עושה, זה סוד הקסם", היא אומרת. "כל שנה יש דברים חדשים, אני אוהבת ללמוד ולגלות עולם חדש. אני נהנית לראות את התלמידים נסחפים, קורנים ומתלהבים מפרויקטים חדשים שאנחנו עובדים עליהם".
גילה (51), נשואה ואם לשלושה בנים, החלה את דרכה המקצועית כרכזת מתמטיקה בחטיבת הביניים "מורדי הגטאות". בהמשך, כשבתי הספר נדרשו לשלב מחשבים בהוראה, שימשה גם כרכזת המחשבים בחטיבה. לאחר 18 שנים ב"מורדי הגטאות" - נסגרה החטיבה, וגילה עברה ללמד בחטיבת הביניים "טביב".
"בוקר אחד קמתי עם חלום - החלטתי שאני רוצה לעבוד בהוראת המחשבים במספר בתי ספר", היא משחזרת. מאז ועד היום היא משמשת מורה ליישומי מחשב בארבעה בתי ספר יסודיים: אתרים, בארי, נווה עו"ז ורעות. בבתי הספר אתרים ובנווה עו"ז היא משמשת בנוסף גם כרכזת התקשוב. "הייתי שותפה לזכייה של בי"ס אתרים ובי"ס נווה עו"ז בפרס החינוך בנושא זהירות בדרכים, אני אחראית על הפורטלים של כל אחד מ-4 בתי הספר ועל נבחרת 'מנהיגוטק' בכל אחד מהם ושותפה גם לפרויקט 'זכויות הילד' של מחוז מרכז בבתי הספר רעות ובארי יחד עם רכזות מועצות התלמידים", היא מספרת בגאווה.
גולת הכותרת של כל העשייה החינוכית שלה היא ללא ספק פרויקט "ראשונט", אותו היא מובילה משנת הלימודים תשע"ו יחד עם מדריכת התקשוב הדס העליון. "נכחנו בכנס בנושא שילוב התקשוב בין בתי ספר וחשבנו לעצמנו - אפשר לעשות פרויקט מתוקשב שישלב את 4 בתי הספר. נפגשנו, הדס ואני, עם גאולה מידני, מדריכת תקשוב ארצית במחוז מרכז, שסיפרה לנו על פרויקט שיתופי מתוקשב - ואיתו יצאנו לדרך. במסגרת פרויקט ראשונט חקרו תלמידי כיתות ד' בלמידה שיתופית גנים ציבוריים בעיר. הגנים שנבחרו למחקר הם: גן בעברית, גן המנהיגים, גן העיר, גן הזיכרון וגן ערים תאומות".
ראש העירייה דב צור גויס גם הוא לפרויקט והעביר לתלמידים שיעור וירטואלי בו סיפר להם על ילדותו בראשון לציון ואפשר להם לשאול אותו שאלות. הסופרת אדי אלון הכינה סרטון שנקרא "חלומות מתגשמים" שבו סיפרה לתלמידים על תולדות ראשון לציון, על אליעזר בן יהודה ועל הרצל שביקר בראשון לציון. בשיעורי מחשבים הכינו התלמידים תוצרים שקשורים לעיר, מצגת "גלה את התמונה" וחידון על ראשון לציון, וגם ספר דיגיטלי עם סיפור שקשור לעיר. את כל התוצרים העלו התלמידים למצגת שיתופית ולאתר ייעודי שנפתח במיוחד עבור הפרויקט.
[בתמונה: שיעור וירטואלי בפרויקט ראשונט עם ראש העירייה. מימין: גילה ארז, הדס העליון מדריכת תקשוב, ראש העירייה דב צור וניצנית ישראלי מתאמת תקשוב עירונית]
גילה: "בימים אלו אנחנו מתכוננים לסיום הפרויקט, שהיה הצלחה גדולה. הכול הודות לשיתוף פעולה של כל מי שליווה את הפרויקט וכמובן לרצון העז וההתלהבות של התלמידים".
בנוסף לכל הפרויקטים היא מספיקה להגשים חלום אישי - לטייל בשביל ישראל בסופי שבוע ובחופשות עם אנשים שונים הקשורים לחייה.
מה הלאה?
"אני מקווה להמשיך לעשות את מה שאני עושה היום ולהמשיך ליהנות כל יום מחדש. זה התגמול הכי גדול עבורי".