"על פי סקירה ספרותית שערכנו לא נמצא כיום מכשיר שדוגם את הקרקע ומתפקד כמעבדה ניידת בו זמנית. בשל כך נאלצים החקלאים לבצע את פעולת הערכת הקרקע בשני שלבים: בשלב הראשון דגימת הקרקע, ובשלב השני שליחת הקרקע למעבדה וניתוח הדגימות. לצורך כך, החקלאים נדרשים לדאוג לתשלום על שני השלבים וכמו כן לוודא הגעת הדגימות אל המעבדה, המתנה לתוצאות הבדיקה וכן לטיפול בבעיה שהתרחשה לפני זמן רב ולעתים אינה תקפה עוד או שהחמירה.
הפרויקט שלנו ייתן מענה לבעיית החלוקה בשלבים. החידוש בפרויקט שלנו הוא חיסכון בבדיקות קרקע שעלותם גבוהה. הפרויקט יעזור בייעול עבודתם של החקלאים ואנשי המחקר. הוא יאפשר לחקלאים לדגום את קרקע בתכיפות גבוהה יותר, דבר היוביל לשיבוח המוצרים שכן החקלאי יוכל לבצע מיטוב תנאים עבור הצמח ולבצע פעולות שונות לשמירה על מצבו.
הרובוט יבצע קדיחה בקרקע (כאופציה מועדפת או אופציה חלופית לנתח את השכבה העליונה של הקרקע), ידגום את הבדיקה ויציג מאפיינים שונים אודות הקרקע (לחות, חום, אופציה גם לבדיקת מליחות - האם נמצאים/לא נמצאים חרסיתיות,חנקן) ובמידת הצורך יעביר את הבדיקה לחוות דעת של מומחה בעזרת צילום במצלמה, בנוסף לכך רמת הקרינה על פני הקרקע.
כמו כן, המערכת מיועדת להתחבר לממשק המתפקד באמצעות ניתוח של תמונות לווין שצולמו ממצלמה מולטי ספקטרלית. כך, ניתן יהיה לבדוק היכן יש אזור אחיד מבחינת תכונות הקרקע - ולדגום פעם אחת באזור זה על מנת לבדוק את כל הפרמטרים שצוינו".