תלמידי כיתת המחוננים בגימנסיה הריאלית עלו לגמר בתחרות פיתוח טכנולוגיות למידה חדשניות לנוער בסיכון
התלמידים השתתפו בהאקאתון (אירוע תכנות) במשרדי אמדוקס ברעננה. הפלטפורמה שיזמו - "אקונה מטטה" - עלתה לגמר הארצי שייערך ב-3.3.16
ב-4-5 בפברואר 2016 נערך במשרדי אמדוקס ברעננה האקאתון APP2Youth שמטרתו פיתוח טכנולוגיות למידה חדשניות לנוער בסיכון. אקאתון הוא אירוע שבו מתכנתים, אנשי טכנולוגיה ואנשי מוצר ותוכן מתכנסים יחד כדי לעבוד על פרויקטים טכנולוגיים בנושא כלשהו. השם "האקאתון" נגזר מהמילים האקר - מתכנת יצירתי, ומרתון, כלומר - "מרוץ" של תכנות יצירתי. נושא האקאתון שנבחר זימן הרחבה לפיתוח טכנולוגיות חדשניות לפיתוח למידה בכלל.
האקאתון הופעל על ידי המרכז הישראלי לחדשנות, משרד הכלכלה ותכנית "היל"ה". השתתפו בו כ-20 קבוצות של בני נוער ובוגרים מכל רחבי הארץ וכן נוער בסיכון.
תלמידי כיתת המחוננים י"ב 4 מ"הגימנסיה הריאלית" מקיף א' השתתפו באירוע והציגו בו את המיזם שלהם: "אקונה מטטה" ("אין דאגות") - פלטפורמה שנותנת מענה למאפייני למידה שונים של תלמידים. את הקבוצה הוביל איתי ורמן, מורה בכיתת המחוננים במקיף א' ויועץ לחדשנות ויזמות של האגף למחוננים ומצטיינים במשרד החינוך.
תיאור הפלטפורמה
לתלמידים שונים מאפייני למידה שונים: חלק לומדים באמצעות קריאה, שמיעה או משחק, ואחרים לומדים מתוך פתרון בעיה. במקרים רבים חומר לימודי נותן מענה רק לתלמידים שהלמידה המיטבית עבורם היא בעזרת קריאה ושינון. אבל מה לגבי תלמידים שלא מצליחים ללמוד בדרך זו?
הפלטפורמה אותה יזמו תלמידי הגימנסיה הריאלית תאפשר למידה של נושא מסוים בעזרת מספר מתודות - טקסט, מוזיקה, וידאו ודימויים. תלמיד יירשם במערכת שתבצע אבחון קצר לזיהוי מאפייני הלמידה החזקים אצלו.
בעבודה על הפלטפורמה חשבו התלמידים על צרכים וקשיים של תלמידים במערכת החינוך. הפתרון עליו חשבו יעזור לתלמידים מתקשים בהתמודדות עם טקסטים ארוכים ולתלמידים לקויי למידה.
בסיום התחרות עלתה הקבוצה מהגימנסיה הריאלית לגמר שיתקיים ב-3.3.16. שלוש הקבוצות שיזכו במקומות הראשונים בגמר יקבלו מענקים כספיים וכן סביבת פיתוח מקצועי לכל תקופת הפיתוח.